Filmanmeldelse: Hotel Transylvania 2

  • 30.10.2015 kl.14:56 i Anmeldelser
  • 5 kommentarer

Hotel Transylvania 2 (2015)

Regi: Genndy Tartakovsky

Med: Adam Sandler, Selena Gomez, Andy Samberg, Kevin James, Mel Brooks

Norgespremiere: i dag (30.10.2015)


 

Handling: Dracula og vennene hans prøver å bringe frem den indre vampyren i barnebarnet Dennis, som er halvt menneske, halvt vampyr. Samtidig vurderer Draculas datter Mavis om hun, Dennis og ektemannen Johnny bør flytte fra monsterhotellet i Transylvania til et mer barnevennlig sted.


 

I 2012 kom animasjonsfilmen om Dracula og monsterhotellet, Hotel Transylvania. Nå, tre år senere er oppfølgeren her.

En kort oppsummering av anmeldelsen min:

  • Hotel Transylvania 2 er en gjennomsnittlig barnefilm, som barna kommer til å like, og de voksne kommer til å akseptere.
  • Handlingen er uoriginal, og til tider litt kjedelig. De som har sett mange barnefilmer og animasjonsfilmer vil fort kjede seg.
  • Noen av vitsene er til glede for de voksne tilskuerne, men store deler av humoren i filmen er preget av den barnslige, enkle og veldig oppbrukte typen. Jeg humret et par ganger, men det ble dessverre ikke mer en det.
  • Filmen er regissert av Genndy Tartakovsky, som har stått bak mange kjendte og kjære animasjonsserier, blant annet Dexter's Laboratory, The Powerpuff Girls og Star Wars: Clone Wars. Hans ikoniske animasjonsteknikker er dessverre, for det meste, blitt erstattet med en glatt og moderne animasjonsstil, og Hotel Transylvania 2 bærer derfor lite preg av å ha blitt regissert av han.
  • Filmen musikk er godt utført, med en kombinasjons av stemningsfylt filmmusikk, og moderne popsanger. Fifth Harmony laget en sang til denne filmen, kalt "I'm In Love with a Monster", og den er veldig fengende, og passet godt inn i filmen.
  • Jeg så filmen i 3D, og selv om 3D-effektene var helt greie, uten noen store overdrivelser, ser jeg ingen grunn til at du kan ha det like moro med denne filmen i 2D (og så sparer du litt penger med det samme).
  • Se originalversjonen av filmen, er du snill. Flere av vitsene fungerer ikke alltid like bra med norsk tale, og jeg er redd for at jeg gikk glipp av mange morsomme kommentarer og vitser fordi jeg så filmen med norsk tale.
  • Barna kommer garantert til å like Hotel Transylvania 2, og de voksne kommer nok ikke til å hate den de heller. Men dette er en forglemmelig film, som ingen kommer til å snakke mye om etterpå.

 

Les hele anmeldelsen min HER (KINOMAGASINET)

Terningkast:  tre 

Skal DU se Hotel Transylvania 2? Hva syns du om den første filmen?

 


 

Relaterte innlegg:

Filmanmeldelse: The Martian

Filmanmeldelse: The Transporter Refueled 

Filmanmeldelse: The Walk

 

5 kommentarer

scorsese86

30.10.2015 kl.21:14

Jeg foretrekker animasjonsfilmer på norsk, uansett om de er amerikansk, japansk eller norsk. Jeg skal innrømme at noen norsk "dubs" er veldig gode, men det er hovedsakelig av nostalgiske årsaker.

Jeg så den første "Hotel Transylvania", mest fordi det var en del gode komikere/skuespillere som ga stemmene sine til den. Helt greit, men fort sett og fort glemt. Får vel med meg denne også, men det blir neppe på kino. Jeg skjønner ikke helt hvorfor "HT" trengte en oppfølger, men jeg kan tenke meg at studioet og Sandler hadde ca. 350 millioner grunner til at de trengte enda en ;p

Stina Ueland

30.10.2015 kl.21:29

scorsese86: i de aller fleste tilfellene foretrekker jeg engelsk tale på animasjonsfilmer. Mitt eneste unntak er nok den første Istid-filmen, den er fantastisk på norsk :)
Jeg ser heller ingen grunn til at det hadde trengt å komme en oppfølger, men det er nok pengene som har spilt en stor rolle i dette er jeg redd.

scorsese86

30.10.2015 kl.22:15

Dagfinn Lyngbø har vært strålende i Ice Age-filmene, ingen tvil. Samtidig slår jeg et slag for Helge Jordal som Sebastian i "The Little Mermaid", men det har nok noe med den nostalgien jeg nevner.

Det var derfor jeg nevnte 350 millioner grunner. Sony vil nok ta opp kampen mot DreamWorks og Pixar/Disney virker det som.

Stina Ueland

30.10.2015 kl.23:32

scorsese86: The Little Mermaid har jeg aldri sett på norsk faktisk :)

Hehe ja, forsto det. Sony må versågod prøve, men det er nok en kamp de ikke kan vinne, er jeg redd. De dagen Pixar må se seg tapt mot Sony, da slutter jeg å se film. Pixar er fantastisk! :)

Jon

31.10.2015 kl.12:32

Personlig mener jeg engelsk tale på animasjon er oppskrytt. Har sett denne 2 ganger på kino, en gang i 3D (engelsk tale) og en gang i 2D. Den var bare litt bedre på engelsk. Det som er helt sikkert er at animasjon bør (kanskje må) ses i 3D. Dybden er så mye bedre i 3D enn 2D.

Hadde selv gitt denne en sterk treer.

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits