Filmtips til Halloween

 • 31.10.2015 kl.11:17 i Filmtips
 • 8 kommentarer

I dag er det Halloween, og da må jeg jo komme med et par filmtips som er passende for denne dagen. Filmene er, ikke overraskende, skrekkfilmer. Personlig kommer jeg til å bruke kvelden til å feire, ettersom jeg har bursdag i dag. Hurra for meg! Så blir det nok en skrekkfilm og to i morgen heller :)


Kinoaktuelle skrekkfilmer som jeg anbefaler:

 • The Babadook (2014). Denne australske skrekkfilmen hadde kinopremiere på norske kinoer i går, og jeg anbefaler alle å dra og se denne filmen på kino. The Babadook er en psykologisk skrekkfilm, som påvirker deg sakte men sikkert, uten å ta i bruk typiske "jump scares". Jeg elsker slike skrekkfilmer, og The Babadook er uten tvil en av de beste skrekkfilmene jeg har sett på lenge. Les mitt tidligere innlegg om filmen HER.
 • Crimson Peak (2015). Dette er ikke en typisk skrekkfilm, slik mange tror. Crimson Peak er en gotisk grøsser med romantiske aspekter. Regissert av Guillermo Del Toro (Pan's Labyrinth, Pacific Rim, Hellboy). En anmeldelse av Crimson Peak dukker opp her på bloggen etterhvert. I mellomtiden vil jeg anbefale alle å se denne filmen på kino.

 

Anbefalte skrekkfilmer på Netflix:

 • The Shining (1980) En av mine favoritt skrekkfilmer, regissert av Stanley Kubrick, med Jack Nicholson i hovedrollen. "Here's Johnny!".
 • A Nightmare on Elm Street (1984) En ikonisk skrekkfilm, regissert av legenden Wes Craven (R.I.P). En film som fremdeles er skikkelig skummel, og Freddy Krueger er, og vil alltid være, en av de beste skrekkfilmkarakterene som finnes.
 • The Amityville Horror (2005) En remake av filmen med samme navn fra 1979. Jeg liker denne remaken med Ryan Reynolds veldig godt, og syns det er en helt brukbar skrekkfilm.
 • Død Snø (2009) En skikkelig kul, norsk skrekkomedie. Liker du filmer som Scary Movie og Zombieland, kommer du til å elske Død Snø. Oppfølgeren, som jeg faktisk likte enda bedre enn den første filmen, kom i 2014.
 • Scary Movie (2000) En "klassiker" som jeg så utrolig mange ganger i min ungdom. Scary Movie er en kjempemorsom film, som er perfekt å se sammen med venner.
 • The Strangers (2008) Denne filmen skremte vettet av meg når jeg så den på kino på min 16-årsdag. En skikkelig ekkel film, som gir deg en ubehagelig følelse gjennom hele filmen.
 • Silent Hill (2006) Enten så elsker du Silent Hill, eller så hater du den. Jeg digger denne filmen, og syns den er skikkelig skummel. Basert på videospill-serien med samme navn.

 

Anbefale skrekkfilmer på HBO Nordic:

 • Psycho (1960) En klassiker, og en veldig, veldig god skrekkfilm. Min favorittfilm fra Alfred Hitchcock, og en av mine favoritt skrekkfilmer.
 • Child's Play (1988) De aller fleste som vokste opp på 90-tallet har et forhold til den kjempeskumle og morderiske dukken Chucky. Child's Play var den første av mange filmer om dukken, og filmen har garantert vært med på å skape min milde frykt for dukker.
 • Hannibal (2001) Den andre filmen i serien om Dr. Hannibal Lector, den karismatiske, men livsfarlige kannibalen. Filmens kvalitet kan ikke måle seg med forrige film, The Silence of the Lambs, men Hannibal er uten tvil den ekleste og skumleste filmen i serien.

 

Les også disse relevante blogginnleggene:

 

Les også disse tidligere innleggene om relevante serier:

 

Feirer du Halloween? Hvilken skrekkfilm er din favoritt?

8 kommentarer

Jon

31.10.2015 kl.12:35

Crimson Peak og The Babadook var utrolig bra.

Stina Ueland

31.10.2015 kl.13:03

Jon: Enig :)

Lars JG

01.11.2015 kl.11:41

Hurra for deg ;) Grattis med gårsdagen.

Skrekkfilmer ser jeg ikke så ofte lengre, ettersom dette er den filmsjangeren der jeg oftest har sett elendige filmer, men det hender jeg ser fortsatt :) Noen av de du nevner her er djevelske ihvertfall ;) The Shining er en. Huff og huttetu som den filmen skremte meg på 80/90-tallet ;) Er ellers enig i at Child`s Play er skummel, den der Chucky-dukka er det noe urovekkende ved :D

Halloween og "Skrik" kan jo ellers nevnes som morsomme skrekkfilmer eller som passer i anledning nettopp halloween ;) Men er så lenge siden jeg så "Halloween" at jeg ikke husker om jeg likte den.

Stina Ueland

01.11.2015 kl.12:30

Lars JG: Takk for det :D

Ja, The Shining og Child's Play er to skikkelig ekle filmer, som jeg fremdeles blir skremt av (sistnevnte har jeg ikke sett på maaange år). Skrik og Halloween er to typiske Halloween-filmer ja :) Foretrekker Halloween av disse to.

Anastasia

08.11.2015 kl.19:35

Jeg feiret halloween med halloween fest jeg! ;p MEN en annen Halloween for lenge siden så var jeg faktisk på kino og så Sinister på den dagen! Sikkelig filmopplevelse! Min samboer sovnet litt av tror jeg.. men han er ikke så glad i slike ting! ;p

Jeg så faktisk The Babadook her om dagen, for en fantastisk film. Jeg er veldig glad i skrekkfilmer og den falt veldig i smak! Jeg forstod den ikke først men etter å ha lest en sånn anmeldelse over hvem, hva og hvor så forstod jeg faktisk meningen med filmen. Å den den filmen er ikke som alle grøsserfilmer hvor det alltid ender opp med at alle dør osv. Den hadde en historie. Jeg har faktisk sett alle disse filmene du nevner her bortsatt fra Psycho for jeg har sett den nyeste av den tror jeg? Der hvor Christian Bale spiller og den var jo helt nydelig rett og slett! haha!

Stina Ueland

08.11.2015 kl.21:51

Anastasia: Halloweenfest er jo kjempegøy da :)

The Babadook er fantastisk. En skikkelig god skrekkfilm, og de treffer man ikke ofte på i dag :)

Tenker du på American Psycho? Den med Christian Bale. Den er helt fantastisk, men ikke samme film som Psycho :) Psycho fikk faktisk en nyinnspilling i 1998 med Vince Vaughn, men den er langt fra like god som originalen fra 1960.

Anastasia

08.11.2015 kl.22:00

sv. Hahaha ja American Psycho ja! Hahah! Var så gira da jeg skrev kommentaren! hahaha! Men ja det var den jeg mente, men tenkte kanskje at det var samme greie faktisk! :P

Stina Ueland

09.11.2015 kl.19:01

Anastasia: Hehe det er jo to filmer som er lette å blande med tanke på navnet :) Utrolig kode filmer begge to, og American Psycho er jo kjempemorsom og. Elsker mørk humor :)

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits