Filmanmeldelse: Crimson Peak

  • 08.11.2015 kl.12:28 i Anmeldelser
  • 4 kommentarerCrimson Peak (2015)

Regi: Guillermo Del Toro

Skuespillere: Mia Wasikowska, Jessica Chastain, Tom Hiddleston, Charlie Hunnam

Norgespremiere: 16.10.2015


 

Handling: Den unge forfatterinnen Edith Cushing flytter til et gammelt herskapshus, og oppdager at hennes nye sjarmerende ektemann ikke er hvem han fremstår som. En isende grøsser regissert av Guillermo del Toro (lånt fra filmweb.no).


 

Anmeldelsen: Crimson Peak er regissert av Guillermo del Toro, en meksikansk regissør som jeg liker veldig godt. Han har blant annet laget Pan's Labyrinth, Pacific Rim og Hellboy. Crimson Peak har en imponerende rollebesetning, med blant annet Mia Wasikowska (Alice in Wonderland), Tom Hiddleston (The Avengers, Thor), Jessica Chastain (Zero Dark Thirty, The Martian, Interstellar), og Charlie Hunnam (Sons of Anarchy, Pacific Rim) i de største rollene.

Filmen blir reklamert som en grøsser, men jeg vil ikke nødvendigvis kalle Crimson Peak for en ren grøsserfilm. Dette er en gotisk, romantisk drama med grøsser-trekk. Crimson Peak er en hyllest til sjangeren gotisk romanse, som visstnok er en stor favoritt hos regissøren. Og dette er lett å se. Del Toro har lagt mye innsats og arbeid inn i denne filmen, og resulatet er en visuelt nydelig drama med en passelig mengde grøss og en gjennomgående ubehagelig stemning, pluss strålende skuespillerprestasjoner.

Jessica Chastain gjør en formidabel jobb i denne filmen, og hennes rolle er for en gangs skyld antagonisten, en rolle hun sjeldent spiller. Det er gøy å se henne i en så annerledes og spennende rolle, og hun overbeviser som Lucille, den mindre snille søsteren til Thomas, spilt av Tom Hiddleston. Også Hiddleston, Hunnam og Wasikowska gjør en god jobb i Crimson Peak, men Chastain skiller seg absolutt ut.

Crimson Peak er nok ikke en av årets aller beste filmer, men den er absolutt verdt en kinotur. Det er ikke hver dag man får se en god gotisk romantisk film på kino.

Terningkast: fireHar du sett Crimson Peak? Hva syns du om filmen?


Relevante blogginnlegg:

4 kommentarer

Jon

08.11.2015 kl.21:36

Er faktisk litt uenig her. Dette mener jeg er en av årets beste filmer.

Fantastisk visuelt filmet. Men det er nok ikke en ren grøsser.

Hadde selv gitt denne en sterk femmer.

Hvor mange filmer så du på kinodagen?

Stina Ueland

08.11.2015 kl.21:47

Jon: Hehe er nok ikke enig i det nei :) Den var ganske svak til å være fra Guillermo Del Toro, men jeg likte den greit nok.

Jeg hadde besøk i helgen, og fikk derfor ikke muligheten til å gå på kinodagen. Hva med deg da? Fikk du slått rekorden din fra i fjor?

Jon

08.11.2015 kl.22:28

Utrolig nok så klarte jeg å se 11 filmer på kinodagen.

Har også sett 2 i dag.

Kan si meg enig i at det er en av hans svakeste filmer, men for meg som er megafan av Del Toro er nok ikke jeg den rette til å uttale meg for mye om filmen.

Stina Ueland

09.11.2015 kl.19:01

Jon: Wow, imponerende :) Er selv stor fan av Del Toro :)

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits