Filmanmeldelse: Jem and the Holograms

  • 09.11.2015 kl.15:59 i Anmeldelser
  • 2 kommentarer

Jem and the Holograms (2015)

Regi: Jon M. Chu

Skuespillere: Audrey Peeples, Molly Ringwald, Juliette Lewis

Norgespremiere: 06.11.2015


 

Handling: Jerrica Benton lever et hemmelig liv som popstjernen Jem sammen men søstrene sine. Men Jerrica sliter med å skille mellom sine to identiteter, og står plutselig ovenfor flere utfordringer når Erica, lederen av musikkselskapet Starlight Records, kun ønsker å signere Jem, ikke de andre i bandet.


 

Anmeldelsen kort oppsummert:

  • Jem and the Holograms er basert på tegneserien Jem fra 80-tallet, men Jon M. Chu og co har bestemt seg for å fjerne alt som var bra i serien, og erstatte det med unge jenter, smarttelefoner og sosiale medier. Og dette er langt fra en god utvikling. Overdreven bruk av Youtube-videoer, google earth-bilder og Instagram-bilder blir fort irriterende, og distraherer meg bort fra handlingen gjennom hele filmen.
  • Filmen lider av et elendig og uoversikterlig manus, men altfor mange bi-handlinger, der ingenting får en konklusjon. Dette fører også til lite/ingen karakterutvikling, der jeg er likegyldig til alle karakterene, og hva som skjer med dem i filmen.
  • Musikken er ikke noe å skryte av. Kjedelige popsanger med autotune er i fokus, og den ene gode sangen i filmen blir presentert under Jerricas ekstremt korte solokarriere. Deretter samles bandet, Jem and the Holograms, sammen igjen, og spiller kjedelige popsanger. Dette er filmens høydepunkt og feel-good øyeblikk, men dessverre fungerer det som et antiklimaks, ettersom musikk som ble fremført av Jerrica når hu var soloartist var mye, mye bedre.
  • Jon M. Chu er best kjent for sine to Justin Bieber-dokumentarer og to Step Up-filmer. Og det er tydelig at han prøver å nå frem til den samme målgruppen med Jem and the Holograms; unge jenter. Dessverre er det ikke bare disse jentene som kommer til å se Jem and the Holograms, og mange av de som strømmer til kinoen for å få frem nostalgifølelsen og se en ny versjon av den kule og hippe Jem som de har vokst opp med, kommer til å bli kraftig skuffet. Dette er absolutt ikke den oppgraderingen av Jem som mange håpte på.
  • Jem and the Holograms var en stor skuffelse, og jeg anbefaler ingen å bruke penger på å se denne filmen på kino. Det er ingen tvil om at dette er en av årets verste filmer.

Les hele anmeldelsen min HER (KINOMAGASINET)

Terningkast: toHar du sett Jem and the Holograms? Hva syns du om filmen?


 

Relaterte innlegg:

Filmanmeldelse: Crimson Peak

Filmanmeldelse: The Martian

Filmanmeldelse: Hotel Transylvania 2

Filmanmeldelse: The Transporter Refueled

Filmanmeldelse: The Walk

2 kommentarer

Jon

10.11.2015 kl.00:18

Jeg så denne filmen på kinodagen.

Syntes den var brukbar, men manuset var grusomt svakt.

Likevel syntes jeg filmen var litt under ok.

Årets verste er det nok ikke, men ikke altfor langt unna kanskje.

Ville gitt denne en terningkast 3 (svak).

Stina Ueland

10.11.2015 kl.00:28

Jon: "en av årets verste" :) Ja, manuset var helt forferdelig. Jeg kommer nok aldri til å se denne filmen igjen, og vil ikke anbefale noen andre å se den heller :)

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits