Topp 10: Fedre på film

  • 08.11.2015 kl.14:21 i Lister
  • 2 kommentarer

I dag er det farsdag, og jeg vil ta anledningen til å gratulere alle fedre der ute med dagen :)

Det er lenge siden sist jeg skrev en Topp 10-liste her på bloggen, så her kommer en liste i anledning denne dagen; Topp 10: Fedre på film


10. Maximus, Gladiator (2000) Maximus, spilt av Russell Crowe, klarte ikke å hindre sønnens død, men han kan i hvert fall hevne den!

9. Bryan Mills, Taken (2008) Den tidligere CIA-agenten må lete frem sine gamle triks og egenskaper når datteren hans blir kidnappet av menneskesmuglere i Europa. "I don't know who you are. I don't know what you want. If you are looking for ransom, I can tell you I don't have money. But what I do have are a very particular set of skills, skills I have acquired over a very long career. Skills that make me a nightmare for people like you. If you let my daughter go now, that'll be the end of it. I will not look for you, I will not pursue you. But if you don't, I will look for you, I will find you, and I will kill you."

 

8. Dill Penderghast, Easy A (2010) Dill, spilt av Stanley Tucci, er en av de morsomste og snilleste fedrene jeg har sett på film. I stedet for en streng hånd, adresserer han barna sine med en avslappet og humoristisk tone.

7. Mac Maguff, Juno (2007) Mac, spilt av J.K Simmons, takler nyheten om at tenåringsdattera er gravid på en natulig skuffet og sjokkert måte, men han støtter og hjelper henne gjennom hele filmen. En varm og kunnskapsrik farsrolle i en flott film.

6. Mr. Incredible, The Incredibles (2004) Bob Parr/Mr. Incredible (Craig T. Nelson) er en godhjertet mann som elsker familien sin. Familien hans er tydeligvis glad i han også, ettersom de risikerer mye for å redde han fra Syndrome.

5. Chris Gardner, The Pursuit of Happyness (2006) Chris, spilt av Will Smith, har kanskje ikke mye penger, men han elsker sønnen sin, og lærer han mye viktig, og gjør alt han kan for å skape et godt liv for han.


4. Daniel/Mrs. Doubtfire, Mrs. Doubtfire (1993) Daniel, spilt av den alltid fantastiske Robin Willians (R.I.P) er en morsom mann, og far til tre barn som han er veldig glad i. Men ekteskapet hans er på vei nedover, og kona hans går etterhvert i fra han, som fører til at han mister muligheten til å se barna sine like mye som før. Han kler seg derfor ut som en gammel dame med navn Mrs. Doubtfire, og blir deretter ansatt som konas hushjelp, i håp om at dette vil gi han mer tid med barna sine.

3. Guido Orifice, Life is Beautiful (1997) Roberto Benigni spiller rollen som Guido, en far som er fanget sammen med sønnen sin i en konsentrasjonsleir under krigen. Med en blanding av humor, fantasi og viljestyrke, klarer han å omgjøre en forferdelig situasjon til et morsomt eventyr for sønnen, som han prøver så godt han kan å skjerme fra leirens farer.

2. Marlin, Finding Nemo (2003) En av mine favoritt animasjonsfilmer, og favoritt Pixarfilmer er Finding Nemo. Farsrollen i denne filmen, klovnefisken Marlin (Albert Brooks) en en av mine favorittfedre i film. Han er en ganske stor pyse, og veldig overbeskyttende, men han ofrer alt for å finne sønnen sin, Nemo. Det er en god far, det!

1.Mufasa, The Lion King (1994) Mufasa (James Earl Jones) ofrer livet sitt for sønnen sin, som resulterer i en av de mest hjerteknusende filmscenene noen sinne. En smart og kjærlig far, som tok enhver mulighet til å leke med sin sønn, og lære han livets lekser.

 

Honorable mentions:

  • Noah Levenstein, American Pie (1998-2012)
  • Ted Kramer, Kramer vs Kramer (1979)
  • Dr. Henry Jones, Indiana Jones and the Last Crusade (1989)
  • Dad, Boyhood (2014)
  • Ed Bloom, Big Fish (2003)
  • Geppetto, Pinocchio (1940)

 

Hvilken farsrolle på film er din favoritt?


 

Relaterte innlegg:

2 kommentarer

Tone

08.11.2015 kl.15:07

Supert innlegg!

Stina Ueland

08.11.2015 kl.15:09

Tone: Så bra du likte det! :)

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits