De beste julefilmene

  • 08.12.2015 kl.18:56 i Filmtips
  • 9 kommentarer

Nå er endelig desember her, og julefilmer er endelig "tillatt". Filmer er en stor del av julen for meg, og det er lite som skaper mer julestemning enn en koselig julefilm. Dette er mine favoritt julefilmer:

  • Home Alone (1990) En klassiker. Home Alone, bedre kjent som Hjemme alene her i Norge, er en morsom og koselig julefilm, som jeg må se hver jul.
  • Home Alone 2: Lost in New York (1992) Oppfølgeren til Home Alone kom to år etterpå, og denne filmen finner sted i New York. Like morsom, og kanskje enda koseligere (med tanke på julestemning) enn forløperen.

 

  • The Holiday (2006En av de mindre "typiske" julefilmene på denne listen, men jeg er veldig glad i denne filmen. Kate Winslet, Jude Law og Jack Black i en og samme film, det må jo bli en suksess? Til og med Cameron Diaz gjør en grei jobb i The Holiday.
  • Love Actually (2003) En av de store favoritt-julefilmene blant mange. Dette er ikke min største favoritt i denne listen, men jeg innrømmer at jeg gir meg en god dose julestemning, og skuespillerne gjør en flott jobb.

 

  • The Nightmare Before Christmas (1993) Jeg har tidligere skrevet om hvor glad jeg er i denne filmen, og den har en fast plass på halloween- og julefilmlisten min. Denne stop-motion filmen er en av de beste som er laget, og musikken er fantastisk. Danny Elfman kan ikke feile!
  • The Polar Express (2004) Jeg husker godt når The Polar Express kom ut i 2004. Jeg så den, og ble helt forelsket. For en nydelig film, både handlingsmessig og rent visuelt. En fast julefilm hvert år.

 


  • It's a Wonderful Life (1946) En juleklassiker som alle burde se.
  • Harry Potter-filmene (2001-2011) Harry Potter-filmene er ikke "typiske" julefilmer, men jeg MÅ se dem hver jul. Julefeiringene i disse filmene, spesielt i de første filmene, er så "over the top" og veldig koselige, og man kan ikke la vær å komme i julestemning av det.

 

Som dere kan se er ikke alle disse filmene typiske julefilmer. Men hva er egentlig en typisk julefilm? Er det en film som handler om julen, en film der handlingen finner sted i juletider, eller bare en film du assosierer med jul? For meg er det er kombinasjon av alt dette. Harry Potter-filmene er ikke typiske julefilmer, men jeg har vokst opp med å se disse filmene rundt juletider, og det har etterhvert blitt en fin tradisjon. Alle har nok en film de vanligvis ser rundt juletider, men som ikke er en typisk julefilm. Hva er din "ikke-typiske" julefilm?

Hva er din favoritt julefilm?


 

Relaterte innlegg:

9 kommentarer

Tone Lund

08.12.2015 kl.20:10

Elsker hjemme alene filmene og hjelp det er jul! ingen jul uten :D

Stina Ueland

08.12.2015 kl.20:25

Tone Lund: Hjelp, det er jul har jeg nok ikke sett mange nok ganger til å se på som en julefavoritt. Men de to første Hjemme Alene-filmene er absolutt favoritter :)

Jon

08.12.2015 kl.21:19

The Santa Clause med Tim Allen. Denne er klassisk.

Åssen går det med eksamen?

scorsese86

08.12.2015 kl.22:14

Jeg skrev et lignende innlegg her om dagen :)

Jeg vet ikke om det er mange som ser på "Gremlins" eller "Batman Returns" som typiske julefilmer, selv om handlingen foregår rundt juletider, men jeg synes de er obligatoriske. Spesielt "Gremlins" som jeg har sett hver jul siden jeg var rundt åtte år.

Lars JG

09.12.2015 kl.05:49

Aah, Alene Hjemme / Alene Hjemme 2 (ja, i Norge omtalt både som Alene hjemme, og Hjemme alene...) er de to favorittene. De to filmene, særlig den første, har jeg sett en million ganger ;)

Ellers kan man jo nevne Die Hard og Die Hard 2 også som "julefilmer", hehe. Ellers er Bad Santa en noe annerledes julefilm, der Billy Bob Thornton er forfylla og sinna nisse ;)

Stina Ueland

09.12.2015 kl.13:02

scorsese86: Ja, jeg så innlegget ditt :) Glemte å kommentere da, eksamensstresset slår til igjen ;)

Batman Returns liker jeg, men det er nok ingen julefilm for meg. Gremlins så jeg en gang når jeg var liten, og ble livredd.. Så den har jeg ikke et spesielt koselig og "julete" forhold til :P Må nok se den igjen snart, for det er kjempelenge siden sist!

Stina Ueland

09.12.2015 kl.13:07

Lars JG: Home Alone kommer nok alltid til å være en favoritt ja :) Klarer ikke helt å bestemme meg for hvilken jeg liker best, de er så koselige begge to!

Die Hard har aldri vært en julefilm for meg, men jeg ser at maaange andre har de to første filmene som faste julefilmer :)

Bad Santa er grei den, men litt for "mye" for min smak. Jeg likte Billy Bob Thornton bedre i Fargo jeg ;)

hmls

09.12.2015 kl.23:25

Love actually er min favoritt

Stina Ueland

10.12.2015 kl.20:40

hmls: Det forstår jeg godt :)

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits