Julefilmer på Netflix

 • 10.12.2015 kl.20:05 i Filmtips
 • 3 kommentarer

Julefilmer er helt nødvendig i julen, og Netflix har flere gode å velge mellom! Her er mine utvalgte julefilmer fra Netflix.


 • A Very Murray Christmas (2015) Netflix sin nyeste film, A Very Murray Christmas, er regissert av Sofia Coppola og handler om Bill Murray, som blir snødd inne på et hotell i New York. Han bekymrer seg over at snøstormen vil hindre folk fra å møte opp på jule-spesialen hans, som skal sendes på TV, og han står plutselig ovenfor en veldig annerledes julefeiring. Denne filmen er kun en time lang, men det er akkuratt passelig. Sangene er helt greie, og skuespillerprestasjonene er helt ok, men det er ingenting spesielt imponerende med A Very Murray Christmas.
 • The Polar Express (2004) En av mine favoritt julefilmer. En animasjonsfilm regissert av Robert Zemeckis, som gir meg kjempemye julestemning. Filmen er utrolig koselig, og visuelt nydelig. Og Tom Hanks er fantastisk, som alltid!

 

 • Home Alone (1990) En evig klassiker, og fast julefilm hvert år. Den første filmen om Kevin, som ved et uhell blir forlatt hjemme når familien drar på juleferie, er en av de morsomste og koseligste julefilmene som finnes.
 • Home Alone 2: Lost In New York (1992) Oppfølgeren, som finner sted i New York er, om mulig, enda bedre enn den første filmen. Julestemningen i The Big Apple er å ta og føle på, og denne filmen er like morsom som den første filmen.

 

 • The Family Stone (2005) Ikke en typisk julefilm, men den foregår i julen. The Family Stone er en drama/komedie om et par som reiser hjem til hans familie for å feire jul, og kjæresten, en litt prippen businesskvinne, føler seg veldig utenfor og misforstått av den utradisjonelle familien hans. En koselig og morsom film.
 • Fred Claus (2007) En familienkomedie med Vince Vaugh og Paul Giamatti. Filmen handler om Fred Claus, Julenissens lillebror, som blir tvungen til å flytte til Nordpolen.

 

 • Arthur Christmas (2011) En nyere animasjonsfilm som jeg ikke har sett, men som ser ganske koselig og morsom ut. Filmen ble nominert til en Golden Globe, og James McAvoy, Hugh Laurie og Bill Nighy har stemmer i filmen.
 • Bad Santa (2003) Dette er ingen julefilm for barn. Alkohol, sex og banning preger Bad Santa, og det er en strålende julefilm for de som ikke bryr seg så mye om å være politisk korrekte, men som bare vil kose seg med å se Billy Bob Thornton som "julenissen".

 

En liten bonus, bare for moro skyld (med fokus på moro):

 • Fireplace For Your Home. Har du ikke peis hjemme, men savner den koselig lyden av knitrende tre i peisen, og synet av flammer? Denne opplevelsen kan du endelig få, gjennom TV'en! Fireplace For Your Home finnes i tre forskjellige "episoder", på en time hver, der du kan velge mellom "vanlig" peiskos, peiskos med stemningsettende musikk, eller min personlige favoritt; peiskos med julemusikk! Så sett deg ned med gløggen og pepperkakene, og sett på Fireplace For Your Home. Bildet av den brennende peisen går på repeat, og musikken spilles av på noe som høres ut som en gammel kassettspiller i bakgrunnen. Men hei, det er jo koselig uansett! ;)

 

Hvilken av disse filmene er din favoritt?


 

 Relaterte innlegg:

3 kommentarer

msjannicke

10.12.2015 kl.20:38

God oversikt over det netflix har ☺

Stina Ueland

10.12.2015 kl.20:40

msjannicke: Så bra du syns det :) De har mye, mye mer, med dette er mine favoritter :)

Svartrev

10.12.2015 kl.21:03

åh, den siste der er jo midt i blinken :D

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits