Årets 10 VERSTE filmer (2015)

  • 21.12.2015 kl.14:22 i Lister
  • 19 kommentarer

Blant alle Topp 10-listene jeg har skrevet frem til nå er det to som har fått ekstra mye oppmerksomhet. Dette er listene over de ti verste og de ti beste filmene jeg så i 2014. Folk så ut til å like disse to listene, og derfor gjentar jeg suksessen i år også. Og jeg begynner med listen over de 10 VERSTE filmene jeg så i 2015.

I år er det ingen skrekkfilmer i denne listen. Dette er fordi skrekk er en sjanger jeg har sett veldig lite av i år, og jeg hadde derfor ingen interesse i å lete frem dårlige skrekkfilmer som jeg egentlig ikke ville se.

Det samme kan bli sagt om flere av disse filmene, men ettersom jeg ikke har sett veldig mange filmer som ble stemplet som dårlige (jeg holder meg som regel unna disse), hadde jeg ikke noe annet valg enn å tvinge meg gjennom flere filmer som jeg på forhånd trodde jeg kom til å hate. Og jeg tok ikke feil, for å si det sånn.

Men noen av disse filmene endte også opp som en positiv overraskelse. Vacation og Entourage var to slike filmer. Forventningene var veldig lave, etter å ha lest mye negativt om filmene, men jeg syns at begge filmene var helt greie, og langt fra så dårlige som mange skulle ha det til.

Sjekk også ut min liste over de 10 BESTE filmene fra 2015. Trykk HER for å komme til innlegget.


 

Nå, videre til selve listen. Dette er de 10 verste filmene jeg så i løpet av 2015 (Listen er basert på filmens norske premieredato):


10. The Boy Next Door

En thriller med Jennifer Lopez i hoverollen, regissert av Rob Cohen, mannen bak xXx og Alex Cross... Hva kan gå galt? Veldig mye, tydeligvis. For det første, Lopez er ingen god skuespiller, det blir tydelig vist i denne filmen. De andre skuespillerne er heller ikke noe å skryte av. For det andre, manuset er det verste jeg har opplevd på lenge.

En thriller om en gutt som forelsker seg i den flotte nabodama, har en affære med henne, og blir "creepy" og truende når hun gjør det slutt.. Det høres brukbart ut i teorien, men det fungerer ikke i The Boy Next Door. En halvannen time du aldri får tilbake.

 


 


9. Hot Pursuit

Jeg liker Reese Witherspoon. Hun var fantastisk i Wild (anmeldelse HER), og hun har vist at hun kan takle komedier før. Jeg liker Sofia Vergara. Hun er morsom i Modern Family, en av mine favoritt komiserier. Men disse to fungerer ikke sammen i actionkomedien Hot Pursuit. Deres kjemi er ikke-eksisterende, de spiller kjedelige og oppbrukte roller som vi har sett flere ganger før. Dessuten er filmen gørrkjedelig.

Se heller Spy (anmeldelse HER) eller Kingsman: The Secret Service (anmeldelse HER), to actionkomedier som faktisk er morsomme og spennende!

 


 

 

8. Robot Overlords

En film som er ukjent for de aller fleste, og godt er det! Jeg så Robot Overlords på Kosmorama, Trondheims filmfestival, i mars. Det er en britisk sci-fi med Ben Kingsley og Gilligan Anderson. Høres spennende ut, ikke sant? Vel, det er ikke det.

Det er en kjedelig film, med elendige skuespillerprestasjoner og latterlig dårlige visuelle effekter. Men ikke latterlige nok til at du kan le av filmen. Nei, jeg satt i halvannen time og stirret på skjermen uten å føle noe som helst, annet enn irritasjon over at jeg valgte å se filmen i utgangspunktet. Sci-fi er ikke min favorittsjanger, men jeg kan absolutt sette pris på en god sci-fi-film. Robot Overlords er ikke en god sci-fi-film.

 


 


7. Taken 3

Den første filmen om Bryan Mills likte jeg kjempegodt. Jeg ble derfor veldig skuffet når film nummer to viste seg å være elendig. Og den tredje filmen er dessverre enda verre. Liam Neeson ser ut til å ha gitt opp, og spiller rollen med så lite engasjement at til og med jeg kunne gjort en bedre jobb. Manuset er latterlig dårlig, og fylt opp med uendelige klisjeer, der absolutt alt må forklares ned til den minste detalj, som om tilskuerne var en gjeng med 5-åringer.

Klippingen er like hyppig som i sist film, og det gjør vondt i øynene å følge med på kampscenene. Det er ikke nødvendig å vise alle actionscenene fra 20 forskjellige vinkler, der det blir klippet hvert sekund. Taken 3 er den verste filmen i en serie som begynte så godt, men som nå har tatt livet av seg selv, og som vi forhåpentligvis ikke kommer til å se mer av.

 


 


6. The Transporter Refueled

Transporter-filmene med Jason Statham var ikke nødvendigvis gode filmer, men de var uten tvil underholdene, og jeg likte de. Denne rebooten er dessverre en skam for Transporter-filmene, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor Statham takket nei til å være med i The Transporter Refueled. Han har blitt ersattet av Ed Skrein aka Jason Statham 2.0. Skrein gjør ikke en spesielt god jobb, selv om han prøver så godt han kan, og karakteren hans er kjedelig og ukarismatisk.

Manuset er fyllt av klisjeer, og mer usannsynligheter og tilfeldigheter enn man man kunne tro var mulig å få plass til i en film på kun halvannen time. Også her er klippingen altfor rask, og det er derfor umulig å få med seg hva som skjer i alle kampscenene. Man skulle ikke tro at det var Camille Delamarre som sto bak The Transporter Refueled. Men, på en annen side.. han var involvert i Taken 2, så kanskje vi burde sett dette komme?

Les anmeldelsen av filmen HER.

 


 


5. Pixels

Adam Sandler har gjort det igjen! Kan du huske sist gang Sandler var morsom i en film? Det kan i hvert fall ikke jeg. Han prøver ikke en gang lenger, og Pixels er et altfor godt bevis på dette. Penger betyr alt, og talent og gode filmer med en engasjerende historie er ikke lenger en prioritet. Pixels skal liksom være en hyllest til gamle arkadespill som Donkey Kong og Pac Man, men ender opp med å gjøre narr av spillkulturen og alle de involverte.

Kevin James og Adam Sandler spiller igjen de samme karakterene som de har spilt i de siste ti filmene sine, og det hele er kjedelig og oppbrukt. Det er trist at en engang så talentfull regissør som Chris Columbus (Home Alone, Mrs. Doubtfire, Harry Potter and the Philosopher's Stone) har sagt ja til å være involvert i et kaos av en tullete drittfilm som Pixels. Styr unna!

 


 


4. Annie

Annie, den kjente og kjære musikalen om den foreldreløse jenta som likte å synge og bare ville bli elsket av noen. Dette var i det minste synet på Annie frem til Will Cluck bestemte seg for å regissere en ny versjon av musikalen. 2015-versjonen av Annie er en tragedie av en film, som ikke engang talentfulle Quvenzhané Wallis klarte å redde. Hun prøver så godt hun kan, men resten av filmens skuespillere gjør en elendig jobb, og ingen av dem har en spesielt imponerende sangstemme heller.

Cameron Diaz sin karriere har ikke vært noe å skryte av de siste årene (hun dukket opp i hele to av de ti verste filmene jeg så i fjor), men hun når sitt bunnpunkt med Annie, og det gjør nesten litt vondt å se henne snuble seg gjennom denne filmen. Filmens musikk er forferdelig å hørre på, og de kjente og kjære sangene er blitt erstattet med store mengder autotune og kjedelige beats. Alt er blitt modernisert, og denne en gang så sjarmerende musikalen har mistet all sin sjarm.

Les anmeldelsen min HER.

 


 


3. Jem and the Holograms

Det var en gang en TV-serie fra 80-tallet som het Jem (and the Holograms). Dette var en veldig kjent og elsket animasjonsserie om en kul og talentfull kvinne som levde et dobbeltliv som rockestjerne og businessdame. Så kom noen menn i Hollywood på at det var en god ide å lage en ny live-action film basert på denne TV-serien. For dette var jo en enkel og rask måte å tjene penger på, og det har blitt en suksess mange ganger før. Resultatet var Jem and the Holograms, en latterlig unnskyldning av en film, som gjorde alle ekte fans av den originale serien forbannet.

Alt som var bra med serien ble fjernet og erstattet med smarttelefoner, Instragram, og et elendig manus. Jentegruppen bestod nå av en gjeng med tenåringsjenter, der hovedkarakteren, den mest uinteressante karakteren i hele filmen, ble kjent gjennom en middelmådig sangvideo på Youtube. En kjedelig og totalt uinteressant film som driter i fansen til serien den er basert på, og som heller fokuserer på å nå ut til dagens jenter som vokste opp med Hannah Montana og Justin Bieber som idoler. Men filmens regissør er Jon M. Chu, som tidligere har stått bak to Justin Bieber-dokumentarer og G.I. Joe: Retaliation, så man forventet vel ikke et mesterverk heller?

Les min anmeldelse av filmen HER.

 


 

2. Ted 2

Jeg liker Seth MacFarlane. Family Guy er min favoritt voksen-animasjonsserie, og jeg likte til og med A Million Ways to Die in the West (ja, det var en tullete film, men det var en morsom tullete film). Ted 2 var en gigantisk skuffelse og en sjokkerende kjedelig film, med et elendig manus. MacFarlane har fått med en imponerende mengde kjente navn i cameo-roller, men når til og med Morgan Freeman fremstår som kjedelig og unødvendig vet man at Ted 2 har falt ned i et hull som den aldri vil klare å klatre ut av. Filmen har en eller to litt morsomme scener, men dette er veldig langt fra godt nok i en to timers lang komedie.

Jeg forventet mer, og jeg visste i det øyeblikket jeg kom ut av kinosalen at denne filmen kom til å dukke opp på denne listen.

Les min anmeldelse av filmen HER (Ted 2 var min første filmanmeldelse for KINOMAGASINET).

 


 


1. Fifty Shades of Grey

Og første plassen går  til Fifty Shades of Grey, den desidert dårligste filmen jeg så i 2015. Dere som leser denne bloggen fast har helt sikkert lest min slakt av filmen tidligere. Kanskje er dere helt uenige, kanskje hatet dere filmen selv, eller kanskje syns dere den var helt grei, og fikk ufortjent mange negative omtaler.

Jeg hatet Fifty Shades of Grey, og skrev i mars en lang og utfyllende anmeldelse der jeg utdypet hvorfor. Filmens musikk var brukbar, og det er tydelig at regissør Sam Taylor-Johnson i det minste har forsøkt å lage en brukbar film, men dette er også det eneste positive ved Fifty Shades of Grey. Et av mine største problem med denne filmen er at den er sjokkerende kjedelig. Karakterene er kjedelige og uniteressante, historien er kjedelig, og til og med sex-scenene er kjedelige. Skuespillerne gjør en dårlig jobb, og dette kan delvis skyldes det elendige manuset, basert på den enda mer elendige boken, og på den manglende kjemien mellom de to hovedrollene.

Det er ikke mye positivt å si om denne filmen, og når jeg tenker tilbake på alle filmene jeg så i løpet av året, er Fifty Shades og Grey uten tvil den filmen som gjorde meg mest sint, mest frustrert, og mest lei meg over at folk faktisk strømmet til kinoene for å bruke penger på dette tullet. Og dette er den første av tre filmer!

Trykk HER for å lese mine anmeldelse av Fifty Shades of Grey.


 

Så, dette var min liste over de 10 verste filmene fra 2015. Listen over mine 10 favorittfilmer fra 2015 kommer ikke før rundt nyttår, ettersom jeg har et par filmer jeg ønsker å se før den tid :)

Hva er den verste filmen du har sett i år?


 

Relaterte innlegg:

19 kommentarer

21.12.2015 kl.16:47

Om filmen er dårlig,er det bare slutte se på den. Det er iallefall min mening. Er ikke filmen noe som jeg synes er spennende de første 30 minutter gidder jeg heller ikke se den. Da er som regel resten av filmen dårlig å.

Derfor ser jeg ingen dårlige filmer.

Stina Ueland

21.12.2015 kl.16:54

Anonym: Så bra for deg da :)

Jeg er ikke noe glad i dårlige filmer jeg heller, men det kan være greit for leserne mine å vite hvilke filmer de bør holde seg unna, derfor ser jeg et par av disse i løpet av året jeg også.

Flere av disse har jeg også sett gjennom jobb (KINOMAGASINET), og da kan jeg ikke akkuratt gå ut av pressevisningen bare fordi filmen er dårlig, kan jeg vel? ;)

Tanja Marita

21.12.2015 kl.18:44

Jeg har faktisk ikke sett noen av disse filmene da ingen av de fikk meg interessert, og tydeligvis var det bra dømmekraft haha!

Av alle filmene jeg har sett fra 2015 så er det "Knock Knock" og "Cinderella" som ligger nederst på listen.

Stina Ueland

21.12.2015 kl.18:59

Tanja Marita: Hehe ja, du gjorde nok lurt i å ikke se de :) Jeg har tenkt på å se Cinderella lenge, men det har aldrl blitt noe av det... Den andre har jeg heller ikke sett, sikkert like greit :)

Little Miss Sunshine

21.12.2015 kl.22:58

Hahaha, SÅ enig i at Fifrty Shades of Grey er årets verste film, jeg lo meg gjennom mesteparten!

Stina Ueland

22.12.2015 kl.00:45

Little Miss Sunshine: Godt jeg ikke er den eneste! :) Hahah!

Charlotte

22.12.2015 kl.16:07

Jeg fikk absolutt mersmak av Fifty shades, men den er vel for spesielt interesserte.

Stina Ueland

22.12.2015 kl.16:22

Charlotte: Hehe ja, det kan godt være :) Det var i hvert fall ingenting for meg! :)

Ragnhild

22.12.2015 kl.18:02

Elskar at du har laga liste over dei verste filmane i år! Der er faktisk enkelte filmar som ikkje burde ha vore laga.

Men eg er veldig nysgjerrig på kva film du meinar er årets beste :) Har du ein favoritt?

Stina Ueland

22.12.2015 kl.18:09

Ragnhild: Så kjekt at du likte det! Listen over de ti beste filmene kommer etterhvert :D Ble litt dårlig med tid nå før jul, så den dukker nok opp her på bloggen rundt nyttår :)

Ragnhild

22.12.2015 kl.20:38

Herlig :D Gler meg!

Biringsfilm.blogg.no

23.12.2015 kl.14:08

Nydelig! Ser ut til at vi har mye til felles når det gjelder søppelet som kom ut i år som vil og havne på min liste senere i dag!

Lars JG

02.01.2016 kl.22:05

Den eneste av de på lista jeg har sett er Taken 3, og den stinker. Jeg gav den vel terningkast 2. Ted 2 har jeg tenk å se, men etter omtalen her spørs det vel hva jeg har i vente ;)

Stina Ueland

02.01.2016 kl.22:12

Lars JG: Hehe om du bestemmer deg for å se den vil jeg gjerne lese din omtale etterpå :) Det er jo ikke sikkert du syns den er like dårlig som meg :) Jeg likte den første filmen, men Ted 2 var en gigantisk skuffelse, og en skikkelig drittfilm i forhold. Taken 3 var akkuratt like dårlig som jeg forventet, og jeg er glad for at denne serien endelig er over. Det begynte så bra, men så...

Lars JG

02.01.2016 kl.23:19

Ted (den første) var passe artig ja, så tenkte at kanskje toeren er brukbar.

Jeg har den på pc`en, så kommer vel til å se den. Skal prøve å gi en kort omtale av den selv om den eventuelt stinker da ;)

vetstudentmamma

07.01.2016 kl.11:58

Jeg tror den desidert verste filmen jeg så i 2015 var The Voices! Det var en film hvor jeg satt etterpå og lurte på hvorfor i alle dager jeg gadd å se den ferdig :/

Ny liste ute på bloggen min nå :) 25 filmer jeg ser frem til i 2016! Ta gjerne en titt og si hva du synes :)

Marian

08.01.2016 kl.17:37

jeg er enig i at Fifty Shades of Grey er kjedelig. ikke helt min type film, for å si det sånn.

Pixels har jeg faktisk lyst til å se. Fikk ikke sett den på kino, så jeg kjøpte den på dvd. Forhåpentligvis er den ikke alt for dårlig :p

Stina Ueland

10.01.2016 kl.14:05

Marian: Hehe kanskje du liker den bedre enn meg :) Får nå håpe det, ettersom du har kjøpt filmen!

Stina Ueland

10.01.2016 kl.14:05

vetstudentmamma: The Voices har jeg ikke hørt om engang, men det er nok like greit :) Skal sjekke ut listen din!

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits