Filmanmeldelse: A Very Murray Christmas

  • 15.12.2015 kl.18:44 i Anmeldelser
  • 4 kommentarer


A Very Murray Christmas (2015)

Regi: Sofia Coppola

Skuespillere: Bill Murray, Paul Shaffer, Chris Rock, Miley Cyrus, Amy Poehler, Rashida Jones, George Clooney, Michael Cera, Maya Rudolph, Jason Schwartzman

Tilgjengelig på Netflix


 

Handling: Bill Murray bekymrer seg over at ingen vil møte opp til hans TV-julespesial på grunn av en forferdelig snøstorm i New York City.


 

Anmeldelsen: Jeg liker Bill Murray og de aller fleste filmene til Sofia Coppola, men A Very Murray Christmas var en kjedelig og skuffende film.

A Very Murray Christmas er en "julefilm" som helt sikkert kommer til å være til glede for de aller største Sofia Coppola- og Bill Murray-tilhengerne. For oss andre er det en ellers kjedelig affære. Filmen er på 60 minutter, som kanskje kan virke litt lite, men filmen føles faktisk mye lenger. Og det er aldri positivt.

A Very Murray Christmas blir kategorisert som en komedie/musikkfilm/musikal. Og det er flere musikalske innslag i denne filmen, men kvaliteten på disse kan diskuteres. Filmen starter med Murray som synger en sang ved pianoet på hotellrommet sitt, og jeg ble positivt overrasket over sangstemmen hans. Men han holder seg unna de mer utfordrende julesangene i løpet av filmen, og det skal vi nok være glade for.

Kjente skuespillere som Michael Cera, George Clooney, Chris Rock, Amy Poehler, Rashida Jones, og Maya Rudolph dukker opp i forskjellige roller, der flere av disse bidrar i forskjellige musikkinnslag. Det er ingen av disse som imponerer kraftig med sangstemmen sin, men Maya Rudolph gjør en solid jobb med sin tolkning av "Christmas (Baby Please Come Home)". Mot slutten av filmen dukker også Miley Cyrus opp, og selv om jeg ikke er en spesielt stor fan, er det uten tvil hennes musikksekvenser som utgjør filmens musikalske høydepunkter.

Humoristiske øyeblikk dukker fra tid til annen opp i løpet av filmen, men disse øyeblikkene er dessverre ikke morsomme nok, og de oppstår med for store mellomrom.

Mitt største problem med filmen er at den ikke har en tydelig handling. Jeg får inntrykk av at "ting bare skjer", og man vet aldri hva som er filmens mål og mening. Det er ikke alle filmer som trenger å ha et tydelig "plot", men A Very Murray Christmas kunne blitt en mye koseligere, morsommere og bedre film om manusforfatterne hadde prøvd litt hardere å engasjere tilskueren. Jeg likte heller ikke filmens avslutningen. Jeg forventet mer av Murray og Coppola, og ble ganske skuffet av A Very Murray Christmas.

A Very Murray Christmas er tilgjengelig på Netflix.

Terningkast tre (svak)

Har du sett A Very Murray Christmas?Relaterte innlegg:

4 kommentarer

Tor Erik

16.12.2015 kl.15:44

Enig. Leste P3s anmeldelse (terningkast 5), og ble veldig spent. Det ble en skuffelse, og ble overrasket når Miley Cyrus utgjorde de beste musikalinnslagene. En tam film, som burde vært alt annet enn nettopp det.

Stina Ueland

16.12.2015 kl.16:22

Tor Erik: Samme her. Er som regel alltid enig med filmpolitiets terningkast, men denne gangen var jeg sterkt uenig.

scorsese86

17.12.2015 kl.11:05

Jeg likte denne veldig godt jeg! Bill Murray gjorde en fin karikatur av seg selv, men tydeligvis så har sangstemmen hans endret seg voldsomt siden sist han sang... jeg tenker på begynnelsen av 80-tallet og SNL. Regner med det er årevis med røyking som har satt sitt preg på stemmen. Men Maya Rudolph var definitivt høydepunktet ja.

Er det ikke slik med de fleste av Sofia Coppolas filmer da? "At ting bare skjer"? Hun har vel sjelde fokus på et konkret plott?

Stina Ueland

17.12.2015 kl.13:55

scorsese86: Jo, det kan godt være det. Men nå er det ikke alle Coppolas filmer jeg liker så godt heller, så det kan jo være en av grunnene :) Jeg syns i hvert fall denne filmen kunne blitt mye bedre med et par endring, som f.eks manuset :)

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits