Filmanmeldelse: Macbeth

 • 04.01.2016 kl.13:41 i Anmeldelser
 • 3 kommentarerMacbeth (2015)

Regi: Justin Kurzel

Skuespillere: Michael Fassbender, Marion Cotillard, David Thewlis, Sean Harris

Premiere: 25. desember 2015


 

Handling: I Skottland på 1000-tallet får krigeren Macbeth, Thane of Glamis, beskjed fra noen hekser om at han en dag kommer til å bli konge. Hans kone oppmuntrer han til å gjør alt han kan for å få dette til å skje, som involverer å drepe den nåværende kongen, Duncan. Men dette er bare begynnelsen, og Macbeth, som etter kort tid blir preget av maktgalskap, må ta konsekvensene av handlingene sine.
 

Anmeldelse: 

 • Macbeth er en visuelt slående film, med noen av de mest imponerende krigsscenene jeg har sett. Men andre aspekter av filmen trekker dessverre ned, og resultatet blir en god, men ikke fantastisk film.
 • Kurzel har laget en brutal og voldelig film, der krigs- og mordscenene er ekstremt grafiske. Men filmens kinematografi, spesielt fargebruken, gjør krigsscenene til et kunstverk, og det er en visuell opplevelse utenom det vanlige.
 • I mange av filmens scener, spesielt krigsscenene, er det tatt i bruk ekstrem slow motion, og resultatet er imponerende.
 • Filmusikken er komponert av Jed Kurzel, regissørens bror, og han gjør en strålende jobb. Musikken er mørk og dyster, og bygger på den allerede eksisterende følelsen av uro.
 • Fassbender har utviklet en karriere ut av å spille kompliserte og ofte plagede karakterer, og hans tolkning av Macbeth er intet unntak. Han imponerer i rollen som Macbeth, og Marion Cotillard gjør en like god jobb som Lady Macbeth.

 • Der krigsscenene og drapsskildringene blir spolt ned og nøye inspirert, hastes det gjennom store deler av resten av handlingen. Denne delen av filmen fremstår derfor ofte som overfladisk og uviktig, noe den ikke burde gjør.
 • Den skotske aksenten i filmen gjør det vanskelig å forstå store deler av det som blir sagt, ettersom Kurzel har insistert på å la alle karakterene hviske og mumle dialogene sine.
 • Når man er avhengig av tekstingen fordi det er vanskelig å høre og forstå dialogen i film som man strengt tatt burde kunne sett uten tekst, da har man et problem.
 • Macbeth er en Shakespeare-film der poesien ligger i det visuelle, ikke i dialogen.

 

Les hele anmeldelsen min HER (KINOMAGASIINET)

 

Terningkast: fire


 

Relaterte innlegg:

 

3 kommentarer

Jon

04.01.2016 kl.15:03

Spennende, skal se denne i kveld.

Jon

10.01.2016 kl.01:45

Denne filmen var ganske grei. Ville selv gitt den 4.

Stina Ueland

10.01.2016 kl.14:06

Jon: Så bra du likte den da. En firer er ikke så aller verst det :) Jeg håpte på en femmer før jeg så den selv, men innså fort at det ble ikke tilfellet.

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits