Filmanmeldelse: James Bond: Spectre

  • 29.01.2016 kl.19:58 i Anmeldelser
  • 2 kommentarer


James Bond: Spectre (2015)

Regi: Sam Mendes

Skuespillere: Daniel Craig, Christoph Waltz, Léa Seydoux, Ralph Fiennes, Monica Bellucci, Ben Whishaw

Norgespremiere: 30. oktober 2015


 

Handling: (lånt fra FILMWEB.no) "En kryptisk melding fra Bond's fortid sender ham på et oppdrag som tar han til Mexico City og til slutt Roma hvor han infiltrerer et hemmelig møte for å avdekke den lyssky organisasjon kjent som SPECTRE.

Mens M sloss mot politiske krefter for å holde secret service i live beveger Bond seg nærmere sannheten om SPECTRE. Og når han nærmer seg hjertet av organisasjonen får han kjennskap til et skremmende bånd mellom seg selv og fienden han jakter på."


 

Anmeldelsen: Spectre er den 24. filmen om James Bond, og den fjerde filmen med Daniel Craig i rollen som agent 007. Jeg liker Daniel Craig som James Bond. Han er ikke en "typisk" James Bond, og det er kanskje nettopp derfor jeg liker han. Casino Royal er min favorittfilm om James Bond, og Skyfall er også en stor favoritt. Sistnevnte er regissert av Sam Mendes, som også har regissert Spectre. Han har kun regissert syv filmer, men til gjengjeld er dette syv veldig gode filmer. Han har bevist at han takler actionsjangeren, og Spectre er ikke et unntak.

Dette er en film preget av halsbrekkende stunts, og imponerende eksplosjoner, i ekte James Bond-stil. Det er utrolig kult å se på, og jeg storkoste meg i kinosalen. Spectre er uten tvil en kinofilm!

Daniel Craig gjør en stødig jobb i hovedrollen, som vanlig. Denne filmen har flere Bond-damer, men Lea Seydoux (Blue Is the Warmest Color, The Grand Budapest Hotel) har den største rollen, og hun gjør en grei jobb.

Filmens skurk blir spilt av Christoph Waltz, og han er perfekt for denne rollen. Jeg skulle ønske at jeg så mer av denne karakteren i løpet av filmen, for det var en veldig interessant karakter. Men tviler ikke på at han kan komme til å dukke opp ved senere anledninger, så det er forhåpentligvis ikke siste gangen vi får se Waltz i rollen som Blofeld.

James Bond: Spectre er en mer uhøytidelig og morsom James Bond-film, i forhold til de siste filmene med Daniel Craig som agent 007. Det som før har vært preget av seriøsitet og alvor, har nå fått et lite preg av humor, og filmer tar seg selv mindre selvhøytidelig. Og det er kjempebra! Spectre er mer leken enn sine forgjengere, og jeg hadde en veldig underholdende og actionfylt kinoopplevelse.

Terningkast: 5

Har du sett Spectre? Hva syns du om filmen?


 

Relaterte innlegg:

2 kommentarer

Jon

06.02.2016 kl.01:35

God anmeldelse! Ville selv gitt denne terningkast 4.

Leste nettopp anmeldelsen din om Den danske piken. Er helt enig.

Stina Ueland

06.02.2016 kl.13:33

Jon: Så bra :)

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits