Filmanmeldelse: The Hateful Eight

  • 24.01.2016 kl.12:41 i Anmeldelser
  • 13 kommentarerThe Hateful Eight (2015)

Regi: Quentin Tarantino

Skuespillere: Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Tim Roth, Michael Madsen, Bruce Dern

Norgespremiere: 8. januar 2015


 

Handling:

Åtte personer må søke tilflukt for vinterstormene og stues sammen for én natt i en jernvarehandel på en fjellovergang: Dusørjegeren John Ruth (Kurt Russell) og hans flyktning Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh), eks-soldat Major Marquis Warren (Samuel L. Jackson), byens nye sheriff Chris Mannix (Walton Goggins) Bob (Demian Bichir), Oswaldo Mobray (Tim Roth), bøddelen fra Red Rock Joe Gage (Michael Madsen) og sørstatsgeneral Sanford Smithers ( Bruce Dern).
Når stormen raser som verst i fjellødet innser våre åtte reisende at kanskje ikke alle vil komme seg til Red Rock i live... (lånt fra Filmweb)


 

Anmeldelse:

Det er ingen hemmelig at jeg er veldig glad i Quentin Tarantinos filmer, og forventningene til The Hateful Eight var veldig, veldig høye. Det er derfor en glede å kunne røpe at dette er en erketypisk Tarantino-film proppfull av fantastisk dialog, spennende karakterer, strålende skuespillerprestasjoner og en veldig interessant historie.

Der Django Unchained var mer "Hollywood", med mye action og spenning, er The Hateful Eight en roligere og i større grad neddysset film som fokuserer på dialog og intensitet. Er du fan av Reservoir Dogs kommer du til å elske The Hateful Eight! Banning og blod er det nok av, og filmen hadde noen av de mest blodige og sjokkerende drapsscenene jeg har sett i en film på lenge, men disse scenene må du vente lenge på. Mesteparten av filmen er preget av dialog, dialog, og enda mer dialog. Men heldigvis er dette en Tarantino-film, som vil si at dialogen er utrolig god.The Hateful Eight er nesten tre timer lang, men den blir aldri kjedelig. Jeg kan forstå at mennesker som drar på kino for å se en The Hateful Eight i troen om at den er "den nye Django" kan bli skuffet, for da vil de ta kraftig feil. Dette er en lang og til tider langtrukken film som tar i bruk tiden for å øke intensiteten og spenningen i filmen, slik at vi som publikum blir mer og mer interessert i karakterene og historien. Man må være glad i mye dialog for å sette pris på The Hateful Eight, for dialog er det mye av. Men i typisk Tarantino-stil er dialogen ekstremt godt utført med interessante anektoder og morsomme og kjappe replikker levert av en gruppe talentfulle skuespillere.

De som skiller seg mest ut i denne filmen er Samuel L. Jackson, Kurt Russell og Jennifer Jason Leigh. Sistnevnte har fått en velfortjent Oscar-nominasjon for sin rolle som Daisy Domergue. Jeg tror ikke hun vinner Oscar-statuetten, men hun gjorde en strålende jobb i filmen, og hennes karakter var blant de mest minneverdige.

The Hateful Eight mottok også to andre Oscar-nominasjoner, for Beste kinematografi og Beste filmmusikk. Bildene i filmen er fantastiske, med snølandskapet og den trange, koselige hytta i fokus, og musikken er akkuratt like god som man kan håpe på når det er Ennio Morricone som har komponert den. Det er hele 40 år siden sist den legendariske komponisten laget musikk til en westernfilm, og han beviser at han fremdeles har talentet på plass.

Jeg skulle gjerne sett flere nominasjoner til Tarantino for hans arbeid med regien og manuset til The Hateful Eight, for begge er imponerende som bare det! Det er lenge siden jeg har følgt så nøye med i en film på mange år, i ønske om å finne ut hvem som var "the bad guy", og de forskjellige karakterenes historie.

Dra på kino for å se The Hateful Eight, bare vær klar over hvilken film du skal se, og ikke forvent en Django 2.0.

Terningkast fem (sterk)

Har du sett The Hateful Eight?

 


 

Relaterte innlegg:

13 kommentarer

Jon

24.01.2016 kl.13:18

En meget god anmeldelse!

Kunne ønske jeg var enig, noe jeg da ikke er siden jeg ikke liker filmene til Tarantino.

Jeg syntes den var guddommelig kjedelig.

Kunne tenkt meg å lese en anmeldelse av en person som er mer nøytral i forhold til Tarantino sjangeren, men mulig det ville gitt samme utslag som det jeg mener.?

Stina Ueland

24.01.2016 kl.13:34

Jon: Hehe takk for det! :) Jeg er nok litt for knyttet til Tarantinos filmer til å ha et objektivt syn på de. Har fått inntrykk av at flere syns den var for lang og veldig kjedelig, så du er nok ikke alene om det. Og jeg kan forstå hvorfor. Det er ikke noe for alle :)

Jon

24.01.2016 kl.13:53

Har du sett Steve Jobs?

For en kjedelig film. Vurderte å gå ut fra kinosalen flere ganger.

Stina Ueland

24.01.2016 kl.13:58

Jon: Nei, den har jeg ikke sett enda. Har ikke de høyeste forventningene egentlig, men må nok se den før Oscar-utdelingen :)

Jon

24.01.2016 kl.14:06

Har du sett The Revenant?

Den var faktisk ikke så bra som jeg venta meg. Ikke Leo sin beste rolle selv om han gjorde det bra. Litt usikker på om han fortjener Oscar for rollen, men greit hvis han vinner. Han burde vunnet for lenge siden.

Stina Ueland

24.01.2016 kl.14:09

Jon: Har ikke sett den heller enda, men skal se den så fort som mulig! Er veldig spent på den, og håper den er så bra som de aller fleste påstår :)

Jon

24.01.2016 kl.14:11

Den var bra, men filmen har for mange problemer som er små. Lengden er kanskje det største problemet.

Tonje Gilje

25.01.2016 kl.18:27

Åå så kul blogg, spennende!

Stina Ueland

06.02.2016 kl.13:34

Tonje Gilje: Takk for det! :)

scorsese86

27.01.2016 kl.16:15

Jeg har endelig sett dette praktverket, og Tarantino skuffer ikke denne gangen heller. Nydelig foto, og jeg elsker Morricones musikk. Og alle de fantastiske skuespillerne! Flott å se Michael Madsen i en skikkelig film igjen også. Og spilletiden var på ingen måter et problem... jeg storkoste meg fra første til siste sekund.

Men den nominasjonen for beste manus ble han robbet for.

Stina Ueland

06.02.2016 kl.13:34

scorsese86: Enig, enig :)

SaraK

27.01.2016 kl.16:58

Dette er skikkelig nyttig lesing, jeg har en liste så langt som et vondt år med filmer og serier som bør ses, så en liten hjelp på veien med hva som bør prioriteres er supert! Keep up the good work! Jeg vet i hvert fall hvor jeg skal gå neste gang jeg skal ha filmkveld :D

Stina Ueland

06.02.2016 kl.13:33

SaraK: Så gøy å hørre :D

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits