Ukens film (The Big Lebowski)

  • 10.01.2016 kl.13:41 i Ukens film
  • Én kommentar

Ukens film er The Big Lebowski. En av Coen-brødrenes mest kjente og mest elskede filmer, fra 1998. En film med en imponerende rollebesetning, bestående av blant annet Jeff Bridges i hovedrollen som The Dude, John Goodman, Julianne Moore, Steve Buscemi, Philip Seymour Hoffman, John Turturro og David Huddleston.

Jeg skal innrømme at jeg likte ikke The Big Lebowski første gangen jeg så den. Jeg syns den var lang (den er ikke det, den er under to timer), og kjedelig. Men jeg forstår nå at jeg må ha hatt en dårlig dag, og ikke vært i humør for en slik type film i det hele tatt. For jeg så den igjen i går, og jeg likte den mye bedre! En morsom og god film, preget av et kjempebra manus (som alltid, når Coen-brødrene er involvert), og over gjennomsnittet gode skuespillerprestasjoner.

Jeg er stor fan av Ethan og Joel Coen. De har kommet med utrolig mange gode filmer i løpet av årene. Fargo og No Country for Old Men er mine favoritter. 26. februar har deres nyeste film, Hail, Caesar! norsk kinopremiere. Ikke hørt om den? Det er ikke så merkelig, for filmen har fått veldig lite reklame her til lands, og jeg visste ikke om den selv før for kort tid siden. Traileren ser veldig lovende ut, og denne komedien/musikalen/dramafilmen blir nok enda en Coen-suksess, både blant filmkritikerne og blant kinopublikumet! Den er dessuten proppfull av kjente skuespillere som Scarlett Johansson, George Clooney, Jonah Hill, Josh Brolin, Ralph Fiennes og Channing Tatum, for å nevne noen. Sjekk ut traileren her, og noter ned datoen. Hail, Caesar! er ikke en film du vil gå glipp av!

Hvilken film av Joel og Ethan Coen er din favoritt?
Coen-filmer som er tilgjengelig på Netflix: Fargo, Inside Llewyn Davis, True Grit og Paris, je t'aime.

Én kommentar

Bella(Bitte)-Louise

10.01.2016 kl.14:58

Kjempe fine :) Ha en super fin Søndag

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits