Filmanmeldelse: The Danish Girl

  • 06.02.2016 kl.13:08 i Anmeldelser
  • Ingen kommentarer

The Danish Girl (2016)

Regi: Tom Hooper

Skuespillere: Eddie Redmayne, Alicia Vikander, Amber Heard, Ben Whishaw, Matthias Schoenaerts 

Norgespremiere: 05.02.2016


 

Handling: Kjærlighetshistorien inspirert av livene til de to danske kunstnerne Lili Elbe, tidligere Einar Wegener, og Gerda Wegener. Lili forsøker å navigere seg gjennom den banebrytende utviklingen som en transkjønnet pioneer på 1920-tallet, og dette får en stor innvirkning på Lili og Gerdas ekteskap og arbeid.


 

Anmeldelse: (sammendrag)

  • Den sanne historien om en av verdens første transperson-pioneerer er en fascinerende historie, men det er langt fra en perfekt film.
  • The Danish Girl er ikke en perfekt film. Dens største svakhet er manuset, men skuespillerprestasjonene er på sin side så imponerende, at det gjør den til en film som bør sees.
  • Poenget med denne filmen er at tilskueren skal bli rørt, sjokkert, frustrert, lei seg og glad på vegne av Lili og Gerdas historie. Men The Danish Girl bringer dessverre frem lite følelser hos meg, og dette skyldes mangelen på det emosjonelle båndet mellom tilskuer og karakter, i tillegg til et ganske forutsigbart, stivt og til tider kjedelig manus. Veldig synd, og absolutt ikke forventet.
  • Men til tross for det skuffende manuset er det noe som trekker The Danish Girl høyt opp, og gjør den til en film som absolutt bør sees. Og det er skuespillerprestasjonene. Eddie Redmayne gjør en strålende jobb, men Alicia Vikander stjeler filmer, og er helt formidabel i rollen som Gerda Wegener.
  • En av filmens andre styrker er det estetiske. Filmen ser veldig bra ut, med tanke på landskapsbilder, farger, klær, bilderedigering og klipping.
  • Med et bedre manus kombinert med de strålende skuespillerprestasjonene fra Redmayne og Vikander, kunne The Danish Girl blitt en fantastisk, men hjerteskjærende film, om aksept, toleranse og identitet. Men i stedet er det bare en god film, som bør sees på grunn av skuespillerne og det estetiske.

 Les hele anmeldelsen min HER
.

Terningkast fire

Har du sett The Danish Girl? Hva syns du om filmen?


 

Relaterte innlegg:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits