Filmanmeldelse: How to Be Single

  • 13.02.2016 kl.13:38 i Anmeldelser
  • 7 kommentarerHow to Be Single (2016)

Regi: Christian Ditter

Skuespillere: Dakota Johnson, Rebel Wilson, Allison Brie, Leslie Mann

Norgespremiere: 12.02.2016


 

Handling: New York er full av ensomme hjerter som søker etter den rette, og Alice, Robin, Lucy, Meg, Tom og David har alle til feller at de må lære seg å være singel i en verden der definisjonen på kjærlighet stadig endrer seg.

 


 

Anmeldelse: (oppsummert)

  • I How to Be Single følger vi flere kvinner og menn som må lære seg å takle singellivet i New York. Det er et friskt pust innen filmsjangeren romantisk komedie, som ofte omhandler kvinner som ikke klarer å leve uten en mann i livet sitt, og som er på evig jakt etter drømmemannen.
  • Men How to Be Single lykkes dessverre ikke helt i å overbevise meg om at singellivet er like bra som å være i et forhold.
  • Det er en klisjéfull og fantasiløs romantisk komedie om kvinner som prøver så godt de kan å leve alene, men som alltid, til en viss grad, definerer seg selv ut fra mennene i livet sitt.
  • Rebel Wilson står for de fleste morsomme øyeblikkene i filmen, men hennes tilstedeværelse i filmen er heldigvis spredt godt utover i såpass små doser at det ikke blir "for mye av det gode".
  • I motsetning til i Fifty Shades of Grey, gjør faktisk Dakota Johnson en god jobb i denne filmen. Hun er en sjarmerende og ekte karakter, som man kan kjenne seg igjen i.
  • Men How to Be Single fokuserer dessverre på altfor mange karakterer, som alle har sin egen historie, og spilletiden på nesten to timer er for lite til å gi alle disse karakterene den dybden de trenger for å være interessante nok. Karakterene fremstår derfor som overfladiske, og jeg bryr meg lite om hva som skjer med dem i løpet av filmen.
  • Jeg satt igjen med inntrykket av at How to Be Single er enda en film som handler om kvinner som identifiserer seg selv ut fra mennene i livet sitt, men som brukte de siste 20 minuttene på å prøve å overtale oss om noe annet.
  • På den positive siden: How to Be Single en film som unngår de aller største fallgruvene som er typiske for romantiske komedier. Det er godt å se at filmens siste del for en gang skyld ikke involverer brudekjoler, og at det å være singel i slutten av en romantisk komedie ikke er verdens undergang.


Les hele anmeldelsen min HER (KINOMAGASINET)

Har du sett How to Be Single? Hva syns du om filmen?


 

Relaterte innlegg

7 kommentarer

Marian

13.02.2016 kl.14:26

jeg vurderer å se den, er det en film du ville ha anbefalt? :)

Stina Ueland

13.02.2016 kl.14:28

Marian: Vel, jeg regner med at du kan få en ganske grei anelse om hva jeg syns om filmen ut fra anmeldelsen. En treer er ikke spesielt høyt, så jeg ville nok ikke brukt penger på å sett filmen på kino. Er du veldig glad i denne sjangeren kan det godt være at du liker den bedre enn meg :)

Jon

13.02.2016 kl.15:22

Jeg skal se denne i kveld eller i morgen.

Håper den er bedre enn inntrykket jeg fikk ut ifra anmeldelsen din.

Jon

13.02.2016 kl.23:30

Etter selv å ha sett filmen er jeg helt enig i anmeldelsen din.

Filmen var litt skuffende, ville selv gitt denne terningkast 3.

Takker for nok en god anmeldelse!

Skal du se Brooklyn, eller har du sett den?

Hva mener du om denne filmen, ditt synspunkt?

Vurderer å se den i morgen.

Stina Ueland

14.02.2016 kl.15:42

Jon: Så bra at du er enig :) Har ikke sett Brooklyn enda, men må se den snart. Skal se den før Oscar-utdelingen tenkte jeg. Har ikke de største forventningene, men tror den er helt grei :)

siribokoholiker

15.02.2016 kl.21:38

Hadde håpet du skulle like den bedre, for denne gleder jeg meg virkelig til å se :D Virker råååmorsom!

- Siri

Stina Ueland

20.02.2016 kl.16:03

siribokoholiker: Forhåpentligvis liker du den bedre enn meg da! :D

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits