Grimsby (sponset innlegg)

  • 23.02.2016 kl.12:44 i Filmtips
  • Ingen kommentarer

2015 var et stort år for spionfilmer, med blant annet Kingman: The Secret Service, Spy, James Bond: Spectre, Man From U.N.C.L.E, og Mission Impossible: Rogue Nation på kinoprogrammet. Så la oss håpe at folk ikke er lei av denne sjangeren, for nå kommer enda en spionfilm, denne gangen i komediesjangeren.

 

Grimsby er en britisk actionkomedie med blant annet Sacha Baron Cohen, Isla Fisher, Penelope Cruz, Mark Strong og Rebel Wilson. Filmen handler om M16 elite-spionen Sebastian Grimsby (Mark Strong), som må gjennomføre et oppdrag med sin bror, Norman «Nobby» Grimsby (Sasha Baron Cohen), en fotballhooligan med null spion-erfaring. Brødrene har ikke hatt kontakt med hverandre på nesten 30 år, og deres forskjellige livsstiler og personligheter fører til flere utfordringer, og ikke minst humoristiske øyeblikk, når de blir nødt til å samarbeide med hverandre.

 


 

Foto: Sony Pictures Entertainment

 

Filmen er regissert av Louis Leterrier, som har erfaring med actionfilmer, og har stått bak regien til blant annet Transporter, The Incredible Hulk og Clash of the Titans. Men Grimsby er først og fremst en komedie i tillegg til en actionfilm, og filmens manusforfatterne Sacha Baron Cohen, Peter Baynham og Phil Johnston har derfor lang erfaring innen komedie. Baron Cohen er nok best kjent som skuespiller (Borat, Brüno, og Da Ali G Show), men han skriver ofte manuset til sine egne filmer/tv-serier.

 

Sasha Baron Cohen spiller hovedrollen i Grimsby, og hans karakter, Nobby Grimsby, er uten tvil filmens morsomste og minst høytidelige karakter. Mark Strong spiller rollen som spionen Sebastian Grimsby, Nobbys bror, og hans filmroller er ofte preget av seriøse og strenge karakterer. Mye tyder på at dette er den typen karakter Strong vil spille i spionkomedien Grimsby.

 


 

Foto: Sony Pictures Entertainment

 

Jeg likte veldig godt spionkomedien Spy med Melissa McCarthy, og jeg ser flere likhetstrekk mellom den og Grimsby. Jeg er derfor spent på hvordan denne filmen skal klare å skille seg ut fra de andre filmene i samme sjanger, og unngå å bli en billig kopi. Jeg tror nok at Grimsby vil komme til å ta i bruk en mye drøyere humor enn Spy gjorde, og at den klarer å både sjokkere og underholde kinopublikumet med hjelp av nakenhet, kroppsvæsker og drøye vitser. Traileren vitner om nettopp dette, men jeg tror nok at det aller drøyeste er blitt spart fra selve traileren, så om dette er din type humor er det bare å glede seg!

 

Det blir spennende å se om Grimsby er like morsom som traileren gir inntrykk for, og om den klarer å leve opp til forventningene.

 

Grimsby har norgespremiere 26. februar.

 

Se traileren til Grimsby her:

 

 

 

 

Dette innlegget er skrevet i samarbeid med en av mine sponsorer og Sony Pictures Entertainment.

 

Skal du se Grimsby?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits