Filmanmeldelse: The Good Dinosaur

  • 21.02.2016 kl.11:40 i Anmeldelser
  • 2 kommentarer

The Good Dinosaur (2016)

Regi: Peter Sohr

Skuespillere: Jeffrey Wright, Frances McDormand, Steve Zahn, Sam Elliot, Anna Paquin,

Norgespremiere: 22.01.2016


 

Handling: Pixar Animation Studios tar deg med på en episk reise inn i en verden av dinosaurer der en Apatosaurus som heter Arlo, får seg en usannsynlig menneskevenn. Mens de reiser gjennom et barskt og mystisk landskap, lærer Arlo styrken ved å konfrontere sin frykt og oppdager hva han virkelig er i stand til. (tatt fra Filmweb.no)


 

Anmeldelse: Jeg elsker Pixar, og etter den fantastiske Inside Out forventet jeg enda en strålende animasjonsfilm fra filmstudioet som har laget filmer som Toy Story, Finding Nemo og Monsters Inc. The Good Dinosaur er en god film på mange måter, men den er dessverre ikke blant de beste. Animasjonen i denne filmen er fantastisk, med fjell- og skogslandskap som er så overbevisende at man nesten skulle tro at det var ekte. Pixar fortsetter å imponere med animasjonskvaliteten sin, og The Good Dinosaur er den peneste animasjonsfilmen jeg har sett på mange år!

Men sett bort fra animasjonen er det dessverre flere svake punkt ved filmen. Det største er historien, som er forutsigbar og til tider litt treig. Der Inside Out hadde et utrolig originalt manus, som utforsket nye sider ved Pixar-filmer som vi ikke hadde sett før, er The Good Dinosaur en litt for "trygg" film, som til tider minner mer om en Disney-film enn en Pixar-film (ja, jeg vet at Pixar nå er en del av Disney, men det er fremdeles stor forskjell på filmene deres).

Jeg kan se for meg at barn med dårlig tålmodighet kan komme til å kjede seg litt i løpet av denne filmen. Dette er veldig synd, for det er en underholdende og veldig koselig film, som bare trenger litt tid til å komme i gang, og engasjere tilskueren. Sett bort fra den trygge storylinen, er det en ganske undeholdende, veldig koselig, og overraskende rørende film. Som med de fleste Pixar-filmer, klarer The Good Dinosaur å rive litt i hjerteroten min, og jeg skal innrømme at øynene mine ble litt våte i løpet av filmen.

AN UNLIKELY PAIR - In Disney?Pixar's THE GOOD DINOSAUR, Arlo, an Apatosaurus, encounters a human named Spot. Together, they brave an epic journey through a harsh and mysterious landscape. Directed by Peter Sohn, THE GOOD DINOSAUR opens in theaters nationwide Nov. 25, 2015. ©2015 Disney?Pixar. All Rights Reserved.

Kort oppsummert, The Good Dinosaur er en koselig, rørende og visuelt nydelig film, men den mangler en del på å være like god som de beste Pixar-filmene.

Terningkast fireHar du sett The Good Dinosaur? Hvilken Pixar-film er din favoritt?


Relaterte innlegg:

2 kommentarer

Benji

21.02.2016 kl.11:49

God anmeldelse. Jeg kommer nok til å se den en gang. :)

Å btw, det siste bildet "The lonely mountain! We're almost there!" - Bilbo. ^^

Stina Ueland

21.02.2016 kl.12:01

Benji: Det bør du ja :)
Hehe det la jeg ikke merke til engang! Så morsomt :)

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits