Filmanmeldelse: Gods of Egypt

  • 02.04.2016 kl.17:18 i Anmeldelser
  • 5 kommentarer

Gods of Egypt (2016)

Regi: Alex Proyas

Skuespillere: Nikolaj Coster-Waldau, Gerard Butler, Brenton Thwaites, Geoffrey Rush, Elodie Yung, Chadwick Boseman

Norgespremiere: 01.04.2016


 

Handling (oppsummert):

Mennesket Bek bestemmer seg for å slå seg sammen med den mektige og hevngjerrige guden Horus for å redde verden og bringe tilbake til store kjærlighet fra døden. Sammen kjemper de mot å stoppe den onde guden Set.


 

Anmeldelse (oppsummert):

  • Til tross for et budsjett på 140 millionar dollar er Gods of Egypt en sjokkerende dårlig film, og den minner mest om en dårlig filmadaptasjon av et 20 år gammelt videospill.
  • Filmen prøver å være morsom, men det feiler totalt, og resultatet blir ukomfortabel stillhet i hele kinosalen. Men det betyr ikke at jeg ikke humret litt i løpet av filmen. Jeg lo på grunn av den kleine dialogen, det faktumet at en film som omhandler egyptiske guder og mennesker ikke hadde en eneste egyptisk skuespiller på rollelisten, og at alle de kvinnelige skuespillerne i filmen så ut som de hadde blitt kledd opp av Victoria's Secret.
  • Gods of Egypt er en actionspekket film som aldri stopper opp og roer litt ned, og på grunn av dette blir den fort kjedelig. Manuset er såpass dårlig at den evige spenningen i filmen hjelper lite når jeg har null interesse for karakterene og historien. En manusforfatters viktigste jobb er å skape engasjement hos tilskueren, men det feiler totalt i denne filmen.
  • En actionspekket, men kjedelig film, som er minst en halvtime lenger enn den burde vært.
  • De visuelle effektene er til tider så elendige at man begynner å lure på hva det enorme filmbudsjettet faktisk ble brukt til.
  • Kjente skuespillere som Nikolaj Coster-Waldau, Gerard Butler og Geoffrey Rush spiller store roller i filmen, men ingen av disse gjør en imponerende jobb, takket være det elendige manuset.
  • Vent heller til filmen blir tilgjengelig for leie, og ha en skikkelig morsom kveld med vennegjengen. For Gods of Egypt kommer garantert til å bli en guilty pleasure-film som man kan le og gjør narr av i lang tid fremover. Men det er langt fra en god film.
  • Gods of Egypt er en av de, om ikke den verste filmen jeg har sett hittil i år.

 

Les hele anmeldelsen HER (KINOMAGASINET)

Terningkast: to


 

Har du sett Gods of Egypt? Hva syns du om filmen?

5 kommentarer

Søtmonsen :))

02.04.2016 kl.20:59

Så ikke særlig bra ut heller ;s De kunne gjort ting mye bedre enn som så når det gjelder gudene. Har sett mange filmer med guder inn i bildet, og de er mer for- seg- gjort ;o

Stina Ueland

03.04.2016 kl.18:00

Søtmonsen ): Ja, ikke sant :) Skuffende dårlig film, som hadde mye potensiale i utgangspunktet.

Jon

03.04.2016 kl.17:02

En av årets verste filmer! Du er snill som gir den 2.

Stina Ueland

03.04.2016 kl.18:00

Jon: Den prøvde i det minste, og noen (men veldig få) av de visuelle effektene var greit utført. Så en 1'er ble det ikke. Det skal myyye til :) Men en av årets verste filmer, uten tvil!

Izayoi

04.04.2016 kl.11:23

hjelper dem heller ikke alt oppstyret rundt valget av helt hvite skuespillere til en haug med egyptiske guder.. men ja.. dette er en film jeg kjenner at jeg ikke gidder se før den havner på netflix eller noe sånn, da kan jeg kanskje lide meg igjennom den.

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits