Filmanmeldelse: Where to Invade Next

  • 18.04.2016 kl.13:55 i Anmeldelser
  • 2 kommentarer


Where to Invade Next (2015)

Regi: Michael Moore

Norgespremiere: 15.04.2016


 

Handling:

For å undersøke hva USA kan lære av andre land, «invaderer» Michael Moore et knippe utvalgte land for å «stjele» deres beste ideer og ta de med tilbake til USA.


 

Anmeldelse:

  • Michael Moore er tilbake med sin beste dokumentar siden Fahrenheit 9/11.
  • Where to Invade Next, tar en lysere og mer positiv retning enn vi er vant med, men den er fremdeles like underholdende og tankevekkende som hans andre politiske dokumentarer.
  • Norge er et av landene Moore besøker, og det er både underholdende og lærerikt å se på Norges holdninger til fengselsvesenet, og hva USA eventuelt kan lære av dette.
  • Som med alle filmene til Moore er også denne veldig selektiv på hva den velger å fortelle. Moore har kun sett på det positive ved disse utvalgte landene, og det er ingen tvil om at man bør se filmen med kritiske øyne.
  • Det er visse aspekter ved Where to Invade Next som gjør det enkelt for de som ikke deler Moores synspunkter og meninger å si seg uenig med filmen. F.eks er det mangel på kilder, troverdigheten til flere av Moores uttalelser kan derfor svekkes. Men jeg fikk aldri et sterkt behov for kilder og harde fakta for å forstå at Moore presenterer mange gode poenger i løpet av filmen, som til tross for en mangel på kilder er overbevisende.
  • Filmens konsept høres kanskje rosenrødt ut, og til en viss grad er det også det. Men Moore har beholdt en stor dose humor, satire og sin kjente sarkastiske tone, og resultatet er derfor en underholdende og tankevekkende film.

 

Les hele anmeldelsen min HER (KINOMAGASINET)

Terningkast: fem


Har du sett Where to Invade Next? Hva syns du om filmen?

2 kommentarer

Jon

18.04.2016 kl.23:42

Genial film.

Nok en god anmeldelse!

Henrik

17.05.2016 kl.18:31

Her var det mange gode tips :-) takk!

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits