Filmanmeldelse: Sensommer

  • 19.06.2016 kl.16:10 i Anmeldelser
  • 4 kommentarer


Sensommer (2016)

Regi: Henrik Martin

Skuespillere: Bente Børsum, Rolf Kristian Larsen, Heidi Toini

Norgespremiere: 17.06.2016


 

Handling:

En eldre norsk forfatter bor alene i en stor villa på den franske vestkysten. En dag blir hennes rolige og ensomme hverdag forstyrret av et ungt par som dukker opp utenfor huset. Deres ankomst fører med seg mørke minner fra fortiden.


 

Anmeldelse (oppsummert):

  • Bente Børsum gjør en strålende jobb i denne filmen, og hennes karakter er interessant og kompleks. Hun ble nylig Amanda-nominert for denne rollen, og jeg blir ikke overrasket om hun vinner.
  • Også Rolf Kristian Larsen og Heidi Toini gjør en god jobb, og spesielt sistnevnte imponerer.
  • Sensommer er en film som tar mange vendinger i handlingen og det dukker opp flere overraskelser underveis. De tar godt i bruk thriller-aspektet i filmen, og resulatet er en intens og spennende film med mye suspens.
  • Manuset er sterkt, og selv om det har noen svakheter (spesielt mot slutten av filmen), er det ingen tvil om at Dahlsbakken er en dyktig manusforfatter.
  • Sensommer er en visuelt flott film, filmet med 35mm film. Filmfotograf Pål Ulvik Rokseth har gjort en strålende jobb, og landskap- og detaljbildene er både iøynefallende og stemningsbyggende.
  • Sensommer er en kort langfilm, med en spilletid på kun 71 minutter. Men regissør, manusforfatter og produsent Henrik Martin Dahlsbakken viser med filmen at han er en av Norges største regitalenter, og resultatet er er en stemningsfull og visuelt nydelig film med strålende skuespillerprestasjoner.
  • PS: kortfilmen Takk for turen blir vist som forfilm på kinovisningene av Sensommer, og denne filmen er utrolig fin. Anbefales på det sterkeste!

 

Les hele anmeldelsen min HER (KINOMAGASINET)

Terningkast femHar du sett Sensommer? Hva syns du om filmen?

4 kommentarer

Janne

19.06.2016 kl.16:19

åå den må jeg se!

Stina Ueland

19.06.2016 kl.16:20

Janne: Ja, det må du :D

Jon

19.06.2016 kl.19:00

Denne var overraskende bra!

Løp å se folkens!

Stina Ueland

20.06.2016 kl.19:16

Jon: Enig, enig!

Skriv en ny kommentar

Stina Ueland

Stina Ueland

23, Trondheim

Studerer master i filmvitenskap på NTNU. Ser altfor mye film og serier. Filmanmelder og journalist for KINOMAGASINET. Kontakt:stinaueland@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits